Яйця — 3 шт., маргарин або вершкове масло — 10. Вихід — 114.
На добре розігріту порціонну сковороду з вершковим маслом обережно випустити підготовлені яйця, не порушуючи цілісності жовтка, посипати сіллю (на 1 яйце 0,25 г солі) і смажити 3— 5 хв. Жовток повинен залишатися напіврідким. Сіль використовують дрібну і посипають нею тільки білок, оскільки на жовтку від солі залишаються світлі плями. Частину солі можна додати у жир, щоб білок не набухав. Жовток при смаженні можна посипати перцем.
Подають яєчню у порціонній сковороді, яку ставлять на закусочну тарілку з паперовою серветкою, іноді перекладають у тарілку, поливають вершковим маслом, посипають подрібненою зеленню. Використовують як самостійну страву, гарячу закуску, доповнення до м'ясних страв (біфштекс з яйцем, антрекот з яйцем), а також для бутербродів.
Дрібно нарізану ріпчасту цибулю зпасерувати, випустити на неї яйця і смажити яєчню, як звичайно. Для приготування яєчні із зеленою цибулею її слід підсмажити, як натуральну, але наприкінці смаження посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Яєчню можна приготувати з різними гарнірами — шпиком, картоплею або баклажанами, овочами або грибами, цибулею, сиром, ковбасою, шинкою, сосисками, сардельками, грудинкою, житнім хлібом, зеленим горошком, томатами. Для приготування гарнірів шпик нарізати скибочками або кубиками і обсмажити; сиру або варену картоплю або баклажани нарізати скибочками, томати — кружальцями і смажити. Квасолю відварити, зелений горошок прогріти у відварі, процідити, потім заправити маслом. М'ясні продукти нарізати кубиками, скибочками, соломкою або кружальцями (сосиски і ковбасу) і обсмажити на порціонній сковороді основним способом. Житній хліб нарізати кубиками або скибочками і підсмажити. Зелену цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити.
На порціонну сковороду покласти обсмажений гарнір, на нього вилити сирі яйця, посолити і смажити до готовності.
Подавати у порціонній сковороді, в якій готували страву і полити вершковим маслом.
Яєчня з сиром
Яйця — 2 шт., сир — 16,5, жир — 10. Вихід — 90.
Підготовлені яйця випустити на гарячу порціонну сковороду з жиром, посипати тертим сиром і смажити 4 хв у жаровій шафі. Подавати на порціонній сковороді.
Яєчня з м'ясними продуктами
Яйця — 2 шт., маргарин столовий —10, шинка варена або ковбаса варена, або сосиски — 34, маргарин — З, маса обсмажених продуктів — 3. Вихід— 105.
М'ясні продукти нарізати скибочками або кружальцями і обсмажити на порціонній сковороді з маслом 2—3 хв, потім випустити яйця і досмажити до готовності. Подавати на порціонній сковороді.
Похожие рецепты:
Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: