Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Омлети по українському
Рецепты
Меню сайта


Категории
бутерброды, тосты и др. [313]
винегреты [40]
салаты [1287]
с морепродуктами и раками [39]
с мясом [209]
с овощами и грибами [194]
с птицей [54]
с рыбой [108]
сыр [188]
с яйцами [150]
массы бутербродные [113]
другие [84]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 10:31
Главная » Кулинарные рецепты » Закуски » с яйцами

Поиск

Кофе снижает риск старческого слабоумия у женщин
Энергетическая ценность продуктов
Рыба и крупы должны стать основными продуктами питания 2010 года
Мужчины умирают раньше женщин вовсе не из-за вредных привычек


Омлети по українському
Омлет натуральний

Яйця — 2 шт. або меланж — 80, молоко або вода — 30, маса омлетної маси — 110, маргарин столовий — 5, маса готового омлету — 105, маргарин столовий або масло вершкове — 5. Вихід— 110.

Омлет смажать на чавунній сковороді з товстим дном, яку добре розігрівають з вершковим маслом, швидко виливають підготовлену омлетну масу і смажать. Як тільки маса почне загусати, краї її загинають з двох боків до середини, надаючи омлету форми довгастого пиріжка. Коли нижня частина його підсмажиться, омлет перекладають на розігріте блюдо швом донизу.

Перед подаванням омлет полити маслом, можна посипати зеленню. Натуральний омлет готують і на парі. Для цього яєчну масу виливають у кроншель, змащений маслом, і доводять до готовності на водяній бані.

В разі масового приготування натуральні омлети смажать у жаровій шафі при температурі 180—200 °С. Омлетну масу збити і вилити на лист шаром 2,5—3 см, змащений маслом, поставити у жарову шафу і запікати до повного загусання маси і появи на поверхні злегка підрум'яненої кірочки протягом 8—10 хв.

Готовий омлет нарізати на порціонні куски квадратної або трикутної форми.

Подавати на тарілках, полити вершковим маслом.

Мішаний омлет смажать так само, як омлет натуральний, але попередньо змішують яєчну масу із шпиком, нарізаним дрібними кубиками і обсмаженим (омлет із шпиком), пасерованою ріпчастою або зеленою цибулею (омлет з цибулею), тертим сиром (омлет з сиром).

Омлет з сиром

Омлетна суміш — ПО, сир — 16,5, маргарин столовий — 5, маса готового омлету— 115, маргарин столовий або масло вершкове — 5. Вихід— 120.

У підготовлену омлетну масу додати натертий сир, перемішати, підсмажити і подавати, як омлет натуральний.

Фарширований омлет готують з овочевими, м'ясними або солодкими гарнірами.

Омлет, фарширований овочами або грибами

Омлетна суміш — 110, маргарин столовий — 5, квасоля овочева свіжа — 38 або горошок зелений консервований — 46, або спаржа свіжа — 47, соус— 10 або кабачки свіжі — 58, або баклажани свіжі — 47, або гриби білі свіжі — 61, сметана — 5, масло вершкове — 3, маса фаршу — 35; маса готового фаршированого омлету— 125, маргарин столовий або масло вершкове — 5. Вихід — 130.

Омлетну масу вилити на гарячу сковороду і смажити, коли маса загусне, на середину її покласти фарш і закрити його з обох боків, надаючи омлету форми довгастого пиріжка. Перед подаванням покласти на підігріту тарілку швом донизу, полити розтопленим маслом.

Для приготування фаршу використовують відварну квасолю і спаржу, зелений горошок, кубики або брусочки підсмажених кабачків, нарізані часточками

гриби, заправлені молочним або сметанним соусом. Омлет можна фарширувати м'ясопродуктами.

Для цього варені шинку, ковбасу, сосиски, свинячі або телячі нирки, печінку птиці нарізати дрібними кубиками або соломкою, обсмажити, з'єднати з соусом червоним, томатним або сметанним з цибулею і довести до кипіння. Гарніри для фарширування можуть складатися з одного виду продуктів або з поєднання декількох.

Омлет, фарширований варенням

Яйця — 2 шт., вершки або молоко — ЗО, масло вершкове — 10, цукор -5, варення ягідне (без кісточок), джем або конфітюр — 25, кардамон — 0,01 або цедра лимонна — 0,1; маса готового омлету — 13, цукрова пудра — 15. Вихід — 145.

В омлетну масу додати терту лимонну цедру або кардамон, розтертий з цукром, смажити як омлет натуральний. Коли маса загусне, на середину її покласти фарш (ягоди з варення без кісточок і сиропу або конфітюр, джем), закрити з двох боків, надаючи омлету форми довгастого пиріжка. Перед подаванням посипати цукровою пудрою і припекти розпеченим прутиком, наносячи малюнок у вигляді сітки.

До запечених яєчних страв відносять омлет запечений, драчену, яйця, запечені під молочним соусом.

Омлет із смаженою картоплею (запечений)

Яйця — 3 шт., молоко — 45, картопля — 100, маргарин столовий — 10; маса готового омлету — 200, маргарин столовий або масло вершкове — 5. Вихід — 205.

Сиру картоплю нарізати часточками або кубиками, обсмажити основним способом, залити омлетною масою і запікати на листі у жаровій шафі до готовності. Нарізати на порціонні куски по одному на порцію, перед подаванням полити розтопленим маслом.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь:




Категория: с яйцами | Добавлено 05.09.2015
Просмотров: 1139 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Омлети по українському"

Омлети

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика