3 цибулини 6 картоплини з високим вмістом крохмалю 1 яйце 2 ч. л. без гірки крохмалю 400 г свинячого ошийка 4—5 ст. л. жирної некислої сметани 1 ст. л. вершкового масла чорний мелений перець олія сіль зелень кропу
На дрібній тертушці натріть 2 цибулини та половину всієї очищеної картоплі. Решту картоплі натріть на крупній тертушці, усе відразу перемішайте, щоб картопля не потемнішала. Відіжміть картоплю з цибулею від зайвої рідини.
Додайте сіль, яйце, крохмаль та ретельно перемішайте. Сформуйте круглі тертюхи висотою 1—1,5 см.
Розігріти духовку до 200 °С.
Обсмажте на розігрітій пательні з великою кількістю олії, щоб краї засмажились також.
Розкладіть обсмажені тертюхи на деці та поставте в духовку приблизно на 30 хвилин, щоб дійшли. Змастіть вершковим маслом, щоб не обсохли.
Тим часом приготуйте м’ясо. Наріжте свинину шматочками, цибулю натріть на тертушці. Обсмажте м’ясо на розігрітій пательні з олією, покладіть цибулю та тушкуйте до м’якості м’яса, щоб м’ясо тушкувалось, додавайте потроху воду. Посоліть і поперчіть.
Коли м’ясо буде готове, влийте сметану та тушкуйте 5—7 хвилин на слабкому вогні, поки аромат сметани не зникне.
Дістаньте готові тертюхи з духовки. На кожний тертюх викладайте ложку м’яса, прикрасьте кропом.