Печені чи відварені в шкірці буряки обчищають, нарізують кусочками, збризкують оцтом, посипають корицею, перемішують, викладають у вигляді гірки в салатник і поливають сметаною, змішаною з тертим хріном, оцтом, цукром і сіллю.
На 600 г буряків —3 /4 склянки сметани, 80 г хріну, 1 чайну ложку цукру, 2 ст. ложки 3-процентного оцту, 1/2 г кориці, 1 чайну ложку солі.
МАРИНОВАНІ БУРЯКИ З ХРІНОМ
Печені буряки обчищають від шкірки, нарізують круглими кусочками, складають у банку, перекладають струганим хріном і заливають остиглим оцтом, звареним з перцем і трохи підсоленим. Вживають в міру потреби. Для фігурної нарізки використовують спеціальні ножі.
БУРЯЧКИ
Промиті буряки печуть до готовності і потім дрібно шаткують. Борошно підсмажують на жиру, розводять сметаною, заливають приготовленою підливою буряки і все разом трохи підсмажують, стежачи, щоб не пригоріло. В кінці смаження додають трохи оцту і цукру на смак.
БУРЯКИ З ЧОРНОСЛИВОМ І КВАСОЛЕЮ
Нашатковані солодкі буряки, квашені червоні буряки, чорнослив і квасолю окремо варять до готовності. Потім змішують, поливають сметаною і подають до столу.
Похожие рецепты:
Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: буряк