1,5—1,8 кг патисонів або кабачків, 100 г зелені (кріп, петрушка, селера), 15—20 г кореня хрону, 20 г свіжого гострого перцю, 20—30 г часнику
Для розсолу: 1 л води, 50 г солі
Кабачки або патисони ретельно вимити, видалити хвостики, нарізати великими скибочками. Невеликі патисони можна залишити цілими. Зелень ретельно вимити, обсушити. Корінь хрону й гострий перець нарізати. На дно 3-літрової банки покласти трохи зелені. Заповнити банку кабачками або патисонами, перешаровуючи їх зеленню, часником, хроном і гострим перцем. Овочі залити холодним розсолом. Залишити за кімнатної температури на 8—10 діб. За необхідності доливати розсіл. Потім зберігати в прохолодному місці.