Відбирають стиглі сливі: середнього розміру, однорідного забарвлення, видаляють плодоніжки, старанно промивають у холодній воді, дають їй стекти. Чисті сливи наколюють, заливають гарячим цукровим сиропом (90°С) і 50 %-ної концентрації і витримують 12 год. Співвідношення слив і сиропу повинно бути 1:1.
Після вистоювання сироп зливають і сливи укладають у банки місткістю 05 л, пересипаючи їх цукром. Попередньо на дно банки кладуть невеликий лавровий лист. Наповнені банки накривають кришками і стерилізують у киплячій воді протягом 15 хв.
У банку місткістю 0,5 л укладають приблизно 320—350 г слив. Сироп, що залишився, використовують для приготування компотів або зливають його у банку і закатують окремо.