1 кг свинячих реберець 70 г меду 1 ч. л. солодкого меленого перцю 1/2 ч. л. гострого перцю 1 ч. л. гірчиці 1 ч. л. чорного перцю горошком 1/2 ч. л. духмяного перцю горошком 3 шт. лаврового листя сіль 2 ст. л. олії
Наріжте ребра. Якщо вони товсті, то по кожній кістці, якщо тонкі — через кожні 2—3 кістки.
Покладіть нарізані ребра в окріп, додайте лаврове листя, сіль, духмяний та чорний перець. Варіть до м’якості. Ребра не повинні стати занадто м’якими та розвалюватись.
Дайте охолонути в цьому бульйоні. Якщо не маєте стільки часу, дістаньте та дайте охолонути в іншому посуді, але під кришкою, щоб ребра не обвітрились. Дуже зручно варити ребра за день до приготування.
Якщо мед дуже густий, трохи розтопіть його. Змішайте мед, гірчицю, гострий і солодкий перець, додайте 1 ст. л. бульйону. Усе ретельно перемішайте.
Ретельно обсушіть ребра, промокніть їх паперовим рушником.
Обмажте ребра із соусом зі всіх боків, користуйтеся кондитерським пензлем. У залишки соусу додайте 1—2 ст. л. олії. Відкладіть.
Розкладіть ребра на решітку, під яку підставте деко, щоб сік стікав на нього. Поставте в розігріту до 190 °С духовку. За 15—20 хвилин, коли соус на реберцях схопиться скоринкою, змастіть реберця зверху залишками соусу, змішаного з олією. Змащуйте кожні 7—10 хвилин, запікайте, поки не з’явиться скоринка.