3 кг баклажанів, 50 г часнику, 3—5 лаврових листків, 10—15 горошин чорного перцю
Для маринаду: 1,5 л води, 50 г цукру, 60 г солі, 200 мл 9 %-ного оцту
У баклажанів зрізати плодоніжки, проколоти в декількох місцях. Опустити в підсолену воду, доведену до кипіння (20 г солі на 1 л води), і бланшувати 2—3 хв, потім вийняти й віджати під гнітом. На дно стерилізованих банок покласти спеції й зубці часнику. Щільно заповнити банку баклажанами. Для маринаду довести до кипіння воду із сіллю й цукром, влити оцет. Коли закипить, зняти з вогню. Залити баклажани гарячим маринадом. Стерилізувати банки місткістю 1 л протягом 20 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.