5 кг баклажанів, 50 г часнику, 10 г солі, лавровий листок, зелень селери
Для розсолу: 1 л води, 70 г солі
У невеликих баклажанів видалити плодоніжки, зробити в кожному глибокий надріз і бланшувати у підсоленій воді (60 г солі на 1 л води) кілька хвилин. Потім покласти під гніт, щоб стекла вода. Розтерти часник із сіллю, начинити баклажани. На дно ємності для соління покласти лавровий листок, трохи зелені селери, зверху викласти баклажани й накрити рештою зелені. Для розсолу скип’ятити воду із сіллю, остудити. Залити баклажани холодним розсолом, щоб він повністю покрив овочі. Накрити ємність кришкою й залишити за кімнатної температури на 5 діб. Потім переставити в холодильник. Перед вживанням у їжу баклажани нарізати скибочками й заправити олією.