Моркву миють, обрізають кінці, обчищають від шкірочки і нарізають локшиною. Цибулю обчищають від лушпиння, відрізають кореневу мичку і денце, миють у холодній проточній воді і нарізають кружальцями завтовшки 2—3 мм.
Часник обчищають, миють, нарізають дрібними скибочками. Від прянощів — гвоздики, кориці, перцю запашного і гіркого — відокремлюють сторонні домішки і перемелюють.
Подрібнені моркву і цибулю обсмажують на соняшниковій олії так: У нагріту олію кладуть цибулю і злегка обсмажують її, потім додають моркву і всю суміш обсмажують до золотистого кольору.
Для приготування 5 кг соусу потрібно, г: нарізаної цибулі 450, моркви підготовленої — 1030, олії — 260.
Соус готують в алюмінієвому або емальованому посуді. Із стиглих червоних томатів готують пюре, до нього додають сіль, цукор і подрібнені прянощі, суміш кип'ятять 3—5 хв, після чого
знімають з вогню, додають оцет, обсмажені моркву і цибулю і старанно перемішують. Гарячу масу розливають у підготовлені банки, накривають лакованими кришками і стерилізують. Тривалість стерилізації при і температурі 100 °С: для банок місткістю 0,5 л — 50, місткістю 1,0 л — 60—66 хв.