Телячу лопатку промивають і видаляють кістки. М'ясо відбивають, солять, посипають перцем, кладуть вздовж лопатки нарізане смугами свиняче сало і шинку, розрізані по довжині на 4 частини варені яйця, згортають м'ясо трубочкою (рулетом), обв'язують в кількох місцях (впоперек лопатки) шпагатом, натирають часником, обсипають борошном і обсмажують на підігрітому смальці до рум'яного кольору з усіх боків. Потім завиванець ставлять в духовку, підливають в посудину трохи води, накривають її покришкою, тушкують до готовності, знімають шпагат і нарізують порціями. Завиванець подають з картопляним пюре, поливають розігрітим маслом і посипають зеленню петрушки. Картопляне пюре готують так. Обчищену і помиту картоплю варять у підсоленій воді, обсушують і пропускають крізь м'ясорубку або старанно мнуть товкачиком. До одержаного пюре додають масла, добре і швидко збивають, поступово доливаючи гарячого молока.
На 1 кг телятини — 2 ст. ложки смальцю, 4 яйця, 70 г шпику, 70 г вареної шинки (рулету), 4 зубки часнику, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку масла для підливи, 3 горошини чорного перцю, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки. Для гарніру — І кг картоплі, 0,5 склянки молока, 1 ст. ложку вершкового масла.