У відвареної до напівготовності головки капусти відокремлюють листки, відбивають на них сікачем жилки і кладуть вздовж рушника один біля одного.
З підсушених гречаних крупів варять в'язку кашу, дають остигнути, додають половину потрібної норми січених варених яєць, січені й підсмажені варені гриби, підсмажену січену цибулю і мелений перець, все добре змішують, викладають на листки капусти, згортають рулетом, кладуть на лист, змащений жиром, зверху змащують сирими яйцями, посипають сухарями і запікають. При подачі на стіл готовий завиванець нарізують порціонними кусками, поливають розігрітим вершковим маслом і посипають зеленню петрушки.
На 1 кг свіжої білоголової капусти — 2 ст. ложки жиру, 50 г сушених грибів, 1 склянку гречаних крупів, 2 цибулини, 2 яйця, 1 ст. ложку сухарів, по З горошини запашного і чорного перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання.