Квашену капусту віджимають, тушкують до готовності, додаючи бульйон і половину взятого жиру. Потім до неї додають очищених нарізаних брусочками і припущених на маслі солоних огірків, нарізаних кубиками і злегка обсмажених сала, ковбаси і грудинки, вареного, очищеного і нарізаного кубиками язика, злегка обсмаженої цибулі, лаврового листу, меленого чорного перцю і солі.
Все добре змішують і продовжують тушкувати ще 12—15 хвилин.
На І,5 кг квашеної капусти — по 150 г домашньої ковбаси, копченої грудинки і язика без горловини, 75 г сала, 250 г солоних огірків, 2 цибулини, 1 склянку м'ясного бульйону, З горошини чорного перцю, 1 лавровий листок.