1,5 кг рульки 100 г меду 1 ст. л. гірчиці 1 ст. л. олії 2 головки часнику 1 ст. л. духмяного перцю горошком 4 шт. лаврового листя 1 ст. л. чорного перцю горошком 1 велика цибулина 1 морквина коріння сіль
Дуже смачна рулька виходить, якщо в бульйон, у якому вона готується, додати побільше спецій та різноманітне коріння: пастернак чи селеру, коріння петрушки, можна просто додати пару цибулин та морквину.
Помийте ретельно рульку та роздивіться, щоб не було щетини, якщо є — опаліть на відкритому вогні.
Покладіть у велику каструлю з холодною водою та доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь та додайте сіль, одну головку часнику, цибулину, морквину, спеції та коріння. Скуштуйте бульйон на сіль: він повинен бути дуже солоний.
Варіть до м’якості приблизно 4 години. Рулька повинна дуже легко протикатися ножем.
Бажано охолодити рульку в тому самому бульйоні, тому дуже зручно варити її за день до запікання. Якщо ви не маєте стільки часу, дістаньте рульку з бульйону та охолодіть на тарілці. Ретельно обсушіть і поставте її в холодну духовку, нагрійте духовку до 165 °С, залишіть на 40 хвилин.
Приготуйте глазур. Для цього змішайте мед, гірчицю та 2 ст. л. бульйону з рульки. Якщо ви полюбляєте гостре, додайте ще 1 ч. л. червоного гострого перцю.
Дістаньте рульку з духовки, змастіть її глазур’ю та знову поверніть у піч.
Змащуйте рульку кожні 15—20 хвилин. Користуйтеся для цього кондитерським пензлем.
Коли рулька буде майже готова та зарум’яниться і глазур для змащування закінчиться, змішайте подрібнену очищену головку часнику з 1 ст. л. олії, змастіть цією сумішшю рульку та залишіть ще на 15—20 хвилин. Стежте, щоб часник не почав горіти.
Подавайте рульку з хріном або з гірчицею.
На гарнір добре підійде відварена картопля та тушкована кисла капуста з кмином. Похожие рецепты: