Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Узвар - п'ять рецептів
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 22.11.2024, 17:58
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Напитки

Поиск

Похмелье - как избежать и как лечиться
Водная диета - панацея для желающих сбросить вес?
Фертильность современных мужчин значительно ниже фертильности их собратьев, живших несколько десятилетий назад
Таблица калорийности хлеба, злаков, круп, бобовых и сухих завтраков


Узвар - п'ять рецептів
УЗВАР

Перебрані і добре промиті сушені фрукти і ягоди заливають водою, кладуть мед або цукор, закривають щільно покришкою і варять 3—4 години. Коли фрукти і ягоди стануть м'якими, узвар ставлять у холодне місце для охолодження і настоювання.

На і склянку меду або цукру - по 100 г сушених груш, яблук, вишень, слив, 50 г родзинок і 1 л води.

УЗВАР З ЯБЛУК І ЖУРАВЛИНИ

Журавлину перебирають і промивають, кладуть у каструлю, видавлюють сік, а вижимки заливають водою, дають добре прокипіти і проціджують відвар. Обчищені яблука нарізують великими кубиками.

У проціджений журавлиновий відвар кладуть цукор, проварюють, кладуть підготовлені яблука, варять до готовності, змішують з соком і ставлять у холодне місце для остигання.

На 500 г свіжих яблук - 3/4 склянки журавлини, 1 склянку цукру, 2—2,5 склянки води.

УЗВАР З ЧОРНИЦЬ

Чорниці перебирають, промивають, заливають холодною водою, доводять до кипіння, додають цукру, добре проварюють і ставлять у холодне місце для остигання.

На 500 г чорниць — 3/4 склянки цукру, 3 склянки води.

УЗВАР З ЯБЛУК

Яблука обчищають від шкірочки, видаляють серцевину, дрібні розрізують на дві частини, а великі — на чотири, кладуть у гарячу воду, додають цедру цитрини і варять до готовності. Після цього яблука виймають з відвару і перекладають в іншу посудину. Цукор заливають відваром від яблук, дають прокипіти, заливають зварені яблука і дають остигнути.

На 500 г свіжих яблук — 1 склянку цукру, 2 склянки яблучного відвару і 4 склянки води для варіння яблук.

УЗВАР ІЗ СЛИВ І ЯГІД

Сливи перебирають, видаляють кісточки і кладуть у каструлю. До слив додають перебрані і промиті вишні та малину, пересипають цукром, заливають водою, накривають покришкою і варять в духовці 40—50 хвилин. Після цього каструлю з ягодами ставлять у холодне місце для остигання.

На 300 г свіжих слив, малини і вишень 3/4 склянки цукру, 2 склянки води.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: Узвар




Категория: Напитки | Добавлено 27.10.2014
Просмотров: 687 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Узвар - п'ять рецептів"

Узвар

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика