Дріжджі розводять в молоці й замішують половину призначеного за нормою борошна. Коли тісто підійде, всипають решту борошна, вимішують, додають розтоплене масло, сіль, кмин і після вимішування ставлять в тепле місце, щоб знову підійшло. З тіста роблять плетеники, кидають їх в окріп, а потім підсушують і зарум'янюють у духовці.
На 12 склянок борошна — 50 г дріжджів, 1 склянку молока, 300 г масла, 30 г кмину, на смак кориці, 3 склянки води.
ПЛЕТЕНИКИ З МАКОМ
Дріжджі розводять у молоці, додають вершкове масло, мак, сіль, все розмішують, додають частинами борошно, замішують тісто. З тіста роблять плетеники, кладуть їх на змащений лист, дають підійти, змащують яйцем і випікають у духовці.
На 5 склянок борошна — 50 г дріжджів, 1 склянку молока, 1 склянку масла, 1/2 склянки маку, 0,5 склянки води.