1,8—2 кг невеликих огірків, по 4—5 гілочок кропу, петрушки, зеленого базиліку, селери, 1 гілочка м’яти, 2 листки хрону, по 6—8 листків вишні й дубу
Для розсолу: 1 л води, 50 г солі
Огірки замочити на 2 год. Пряну зелень і листки вишні й дубу розділити на 3 частини. Викласти половину зелені й листки вишні й дубу на дно сухих стерилізованих банок. Наповнити банки огірками до половини, укласти ще половину зелені й знову викласти огірки. Накрити рештою зелені. Банки з огірками залити окропом і залишити на 10 хв. Потім воду злити, довести до кипіння й знову влити в банки. Втретє у воду додати сіль. Влити розсіл у банки, закрутити, перевернути й остудити.