Огірки, консервовані методом гарячого розфасовування без стерилізації, підготовляють так само, як і огірки консервовані стерилізовані; різниця полягає в тому, що бутель, наповнений огірками і прянощами (без часнику і перцю), обережно заливають киплячою водою з чайника. Воду слід лити у центр бутля, злегка повертаючи його для рівномірного прогрівання скла.
Залиті гарячою водою огірки накривають кришками, бутлі накривають рушником і витримують 3—4 хв. Після цього воду з бутля зливають і знову заливають киплячою водою, накривають кришкою і повторно витримують 3—4 хв. Потім вдруге зливають воду з бутля, укладають у нього підготовлені часник і перець, заливають нагрітою до кипіння заливкою, накривають кришкою, негайно закатують і перекидають шийкою вниз. Цей продукт не стерилізують.
Рецептура заливки така сама, як і для приготування консервованих огірків.