Для маринаду: 1—1,2 кг великих помідорів, 30 г солі, 1 лавровий листок, по 3—4 горошини чорного й духмяного перцю, сушений базилік і кріп до смаку
На невеликих помідорах зробити неглибокі хрестоподібні надрізи. Опустити їх в окріп на 1—2 хв, потім одразу в холодну воду, вийняти й очистити від шкірочки. Підготовлені помідори укласти в банки. Великі помідори нарізати, викласти в сотейник, проварити до утворення однорідної маси. Потім протерти масу крізь сито, додати сіль, спеції, довести до кипіння. Гарячу томатну масу викласти в банки з помідорами, заповнивши всі порожні місця, і стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 8—10 хв, 1 л — 12—15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й остудити.