600—650 г помідорів, 1 лавровий листок, по 3 горошини чорного й духмяного перцю, 400—500 мл води, 30 г солі, 40 г цукру, 15 мл 9 %-ного оцту
Інгредієнти розраховані на банку місткістю 1 л. Помідори проколоти в декількох місцях, укласти в стерилізовану банку разом зі спеціями. Усипати сіль, цукор і залити окропом, не доливаючи до горлечка банки 2 см. Поставити банку у НВЧ-піч на 5—7 хв за максимальної потужності. За цей час рідина має закипіти. Якщо цього не відбулося, тримати банку в печі до закипання води. Тільки-но рідина закипить, банку вийняти, влити оцет й одразу ж закрутити. Потім банку перевернути й укутати до остигання.