Для маринаду: 1 л води, 3 ст. л. солі, 3 ст. л. цукру, 1 ч. л. лимонної кислоти
Горошок добре промити. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Покласти горошок, варити 15 хв. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Шумівкою перекласти горошок у підготовлені банки, залити киплячим маринадом. Банки закатати, зберігати у холодильнику або іншому прохолодному місці.
Консервований зелений горошок (рецепт 2)
1—1,5 кг зеленого горошку
Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 120 мл оцту
Для маринаду у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Горошок бланшувати в киплячій воді 5 хв, відкинути на друшляк. Одразу викласти в банки місткістю 0,5 л, залити гарячим маринадом. Банки простерилізувати 40—50 хв, закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.
Консервований зелений горошок (рецепт 3)
1—1,5 кг зеленого горошку
Для маринаду: 1 л води, 1,5 ст. л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 1,5 ст. л. 9 %-го оцту, 1 ч. л. лимонної кислоти
Для маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Всипати горошок, варити 10 хв. Додати лимонну кислоту, варити іще 30—45 хв. Зняти з вогню, влити оцет. Розкласти горошок у банки місткістю 0,5 л, залити маринадом. Банки стерилізувати 1 год, закатати й закутати до охолодження.
Маринований зелений горошок
350 г зеленого горошку
Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, ½ ч. л. лимонної кислоти
Молодий зелений горошок відварити 5 хв у підсоленій воді. Відкинути на друшляк, викласти в банку місткістю 0,5 л. Для маринаду у воду додати цукор, сіль і лимонну кислоту, довести до кипіння. Горошок залити гарячим маринадом. Банку накрити кришкою, простерилізувати 50 хв і закатати.