Начинки приготовляють з яблук, айви і вишень. Плоди сортують за ступенем стиглості і миють у проточній воді. Яблука і айву обчищають від шкірки, видаляючи при цьому пошкоджені місця. У вишень видаляють плодоніжки і кісточки.
Підготовлену айву і яблука подрібнюють на крупній тертці, а потім старанно змішують з цукром-піском у кількості 200 г на 1 кг підготовлених фруктів.
Обчищені вишні пересипають~цукром — 20 г цукру на 1 кг вишень і старанно перемішують.
Приготовленії'-суміші щільно укладають у чисті прошпарені банки, накривають кришками і стерилізують у киплячій воді: місткістю 0,5 л— 20 хв, 1,0 л —30 хв.
У банку місткістю 0,5 л укладають 510 г суміші — 420 г підготовлених плодів і 90 г цукру.
Після стерилізації банки негайно закатують і охолоджують.