Очищене і промите порося вимочують у холодній воді 1 1/2—2 години, виймають, обсушують чистим рушником, солять всередині.
З гречаних крупів варять розсипчасту кашу, змішують її із злегка підсмаженою посіченою цибулею, січеними вареними яйцями, січеною печінкою і нирками з поросяти, меленим перцем і сіллю. Цією начинкою фарширують порося, кладуть його в жаровню і смажать у духовці до готовності, періодично змащуючи зверху смальцем. Готове порося нарізують кусками і, подаючи на стіл разом з кашею, поливають вершковим маслом.
На 1 кг поросяти — 250 г гречаних крупів, 100 г смальцю, З ст. ложки вершкового масла, 1 цибулину, 2 яйця, З горошини чорного перцю.