Мозок очищають від плівки, замочуючи його у холодній воді протягом 1—2 годин, щоб набрякли плівки. Промитий мозок одним шаром кладуть у каструлю, заливають холодною водою, доливають оцту, доводять до кипіння і дають прохолонути. Потім мозок дрібно січуть, заправляють шаткованою злегка обсмаженою цибулею, меленим перцем і сіллю; все добре змішують. У помідорів зрізують верхівки, віджимають сік разом з насінням, солять, начиняють підготовленим мозком, накривають зрізаними верхівками, поливають маслом і ставлять на 10—15 хвилин у духовку.
Подаючи на стіл, помідори поливають маслом і посипають зеленню петрушки.
На 500 г мозку — 700 г свіжих помідорів, 2 ст. ложки вершкового масла, 0,5 цибулини, 4 горошини чорного перцю, І ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 1,5 ст. ложки 3-процентного оцту, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання.