Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Мозок по-українськи
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 01.06.2024, 18:20
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Вторые блюда

Поиск

Мужчины умирают раньше женщин вовсе не из-за вредных привычек
Ученые выяснили, почему люди по разному переносят инфекционные болезни
Лечение специями
Хотите похудеть? Это очень просто!


Мозок по-українськи
Мозок відварний

Мозок — 125, морква — 4, цибуля ріпчаста — 4, петрушка (корінь) — З, оцет 3%-й — 4, маса відварного мозку—75, шампіньйони свіжі — 38 або гриби білі свіжі — 36, маса варених грибів — 20, гарнір — 100, соус — 75 або вершкове масло — 3. Вихід — 270/198.

Мозок покласти у посуд в один ряд, щоб під час варіння він не деформувався, залити холодною водою так, щоб закрити тільки поверхню продукту, додати моркву, петрушку, цибулю, перець горошком, лавровий лист, сіль, влити оцет і довести до кипіння. Для поліпшення смаку і кольору мозку, а також для збереження форми воду слід підкислити. Мозок варять при слабкому нагріванні без кипіння і закритій кришці 25—30 хв, зберігають у цьому самому відварі. Варений мозок розділяють на порції.

Перед подаванням на тарілку або порціонне блюдо покласти відварний або припущений рис, картопляне пюре, картоплю відварну або відварний зелений горошок, поряд — мозок, зверху укласти варені шампіньйони або білі гриби, нарізані скибочками, полити соусом паровим або білим. Можна подавати без грибів.

Мозок смажений

Мозок— 130, морква — 4, цибуля ріпчаста — 4, петрушка (корінь) — З, оцет 3%-й — 4, маса вареного мозку — 78, борошно пшеничне — 4, маса напівфабрикату — 82, маргарин столовий — 8, маса смаженого мозку — 75, лимон - 11, гарнір — 150, маргарин столовий — 5. Вихід — 240.

Відварений мозок охолодити, нарізати скибочками, посипати сіллю, перцем, запанірувати в борошні, обсмажити у жирі до утворення рум'яної кірочки.

Подаючи на стіл, на порціонне блюдо покласти гарнір (смажену картоплю, картопляне пюре, картоплю у молоці, кашу гречану або рисову розсипчасту, зелений горошок або складний гарнір), збоку—мозок, який полити розтопленим маслом або подати окремо соус томатний.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: мозги




Категория: Вторые блюда | Добавлено 01.09.2015
Просмотров: 1377 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Мозок по-українськи"

Мозок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика