400 г яловичого серця 200 г моркви 2 середніх цибулини 4 ст. л. олії 2 ст. л. яблучного оцту 1 ч. л. цукру 1/2 склянки окропу 1/2 ч. л. духмяного перцю горошком 1/2 ч. л. чорного перцю горошком 1 шт. лаврового листя 1 ч. л. чорного меленого перцю, сіль
Серце покладіть у холодну воду, доведіть до кипіння, добре посоліть і варіть до готовності на слабкому вогні 3—4 години. Серце повинно легко проколюватись ножем.
Цибулю наріжте тоненькими кільцями. Покладіть до глибокої миски або слоїка, додайте оцет, 1/2 ч. л. солі, цукор, духмяний та чорний перець, лаврове листя, залийте окропом та закрийте посуд кришкою.
Наріжте серце тоненькими скибочками. Моркву натріть на крупній тертушці.
Розігрійте пательню й додайте половину олії, покладіть серце та трохи обсмажте, влийте 1/2 склянки води, що в ній воно варилось, накрийте кришкою, посоліть, поперчіть та залишіть тушкуватися на слабкому вогні 15—20 хвилин.
Обсмажте моркву на помірному вогні до м’якості. Злийте маринад із цибулі.
Перемішайте моркву з олією, на котрій вона смажилася з тушкованим серцем, зверху покладіть мариновану цибулю.