200 г фаршу (свинина + яловичина) 1/2 цибулини 1 зубчик часнику 4 яйця сіль чорний мелений перець олія 120 г борошна 200 мл молока жирністю 2,5 % 80 мл води 1,5 ст. л. вершкового масла 1 ч. л. цукру
Дуже смачна страва, чимось за смаком нагадує чебуреки, до фаршу можна покласти зелень кінзи або петрушки та зробити його гострішим.
2 яйця змішайте з цукром і сіллю, додайте борошно, перемішайте, додайте половину молока, перемішайте, потім влийте решту молока та воду, додайте 1,5 ст. л. розтопленого, але не гарячого вершкового масла. Мішайте ополоником тісто, набираючи та виливаючи його з висоти назад у миску, це збагатить тісто киснем.
Смажте налисники на пательні з чавуну, змащуйте через раз олією, користуючись пензлем чи половиною картоплини на виделці.
Готові налисники складіть гіркою та накрийте кришкою.
Цибулю очистіть та натріть на дрібній тертушці, відіжміть від соку, змішайте з фаршем, розчавленим часником, сіллю та перцем.
Налисник розріжте на 2 частини. Перегорніть засмаглим боком до себе та покладіть посередині 1 ч. л. фаршу, загорніть трикутником. Фаршу беріть трошки, рівномірно розподіляйте, щоб швидко просмажився.
Приготуйте кляр. Для цього збийте 2 яйця із сіллю.
Розігрійте пательню з олією. Умочуйте бендерики в кляр і смажте на слабкому вогні під кришкою. Похожие рецепты: