1 середня курка 3 цибулини 300 г солодкого перцю 300 мл сметани 2 ст. л. меленої паприки 150 г копченого сала 30 г вершкового масла 20 г борошна сіль
Для цієї страви знадобляться тільки гомілки, стегна й філе, спинку та крильця залишіть на суп.
Кожне філе розріжте на 2 частини, відріжте гомілку, а стегно переріжте уздовж кістки на 2 частини.
У сотейнику розтопіть нарізане кубиками копчене сало, обсмажте на цьому жирі нарізані кубиками цибулю та солодкий перець, додайте мелену паприку та покладіть шматки курки. Посоліть.
Тушкуйте під кришкою на слабкому вогні, іноді помішуйте. Якщо весь сік випарується, додавайте потроху води.
Борошно обсмажте на сухій пательні до легкого золотистого кольору. Потім всипте борошно до сметани (не навпаки) та ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Коли м’ясо стане зовсім м’яким та буде розпадатися на волокна, додайте сметану з борошном та проваріть 3 хвилини.
Наприкінці додайте вершкове масло та перемішайте до однорідності.