200 г перлової крупи 500 мл молока 80 г вершкового масла 1 ст. л. цукру 100 мл води 400 г ягід (підійдуть полуниця, чорна смородина, лохиня, чорниця, ожина, вишня)
Перлову крупу ретельно промийте, залийте водою та залишіть на ніч.
Наступного дня злийте воду, додайте 100 мл води та молока, щоб покривало кашу. Варіть на дуже слабкому вогні, додавайте молоко, коли буде потрібно.
Варіть до готовності, в кінці додайте цукор та вершкове масло, перемішайте та збийте дерев’яною ложкою. Каша повинна трохи побіліти.
Залишіть спочивати ще на 15 хвилин під кришкою.
Викладайте кашу в тарілку, кладіть шматок вершкового масла та фрукти.