Борошно просівають на дошку, роблять в ньому заглиблення і вливають збиті 4 жовтки, яйця, збиті з цукром, додають вершкове масло, ром і замішують тісто. Тісто не повинно бути рідким, бо його важко буде обробляти, але й не дуже густим, бо вироби з нього будуть крихкими і ламкими.
Тісто розкачують тонким шаром так само, як і на вергуни, і склянкою або чашкою вирізують кружки різної величини. Кружки складають один на один по 4—5 шт., сильно стискують посередині, щоб з'єднати їх докупи і, не стискуючи краї кружків, гострим ножем роблять з чотирьох боків надрізи в напрямі до центра до половини кружків. Смажать в розтопленому жирі. Під час смаження окремі кружки тіста розійдуться і, скручуючись, утворять пелюстки троянди.
Після смаження троянду треба посипати цукровою пудрою і в ямку посередині покласти з варення вишню.
На 6 склянок борошна — 4 яйця, 4 жовтки, 50 г свіжого вершкового масла, по І ст. ложці рому і цукру.