Білі гриби перебирають, відкидають червиві, обмивають, кладуть у друшляк, щоб стекла вода, дрібно січуть або пропускають крізь м'ясорубку і тушкують в закритій каструлі 10—15 хвилин. Потім додають масло, дрібно нарізану цибулю і тушкують ще 10—15 хвилин. Сметану змішують із злегка підсмаженим борошном, потроху вливають її в гриби, солять і тушкують ще 10 хвилин. При подачі на стіл гриби посипають зеленню петрушки.
На 1 кг білих свіжих грибів — 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 4 ст. ложки сметани, 1 ст. ложку посіченої зелені петрушки, 2 горошини чорного перцю.