100 г довгого рису 100 г білих грибів (можна взяти заморожені, але не сушені) 1 цибулина 1 зубчик часнику 30 г вершкового масла 1 ст. л. олії сіль чорний мелений перець зелень петрушки
Рис ретельно промийте в кількох водах та замочіть на 30 хвилин. Злийте воду.
Гриби ретельно очистіть від піску та наріжте скибочками.
Цибулину наріжте дрібними кубиками, часник розчавіть ножем та дуже дрібно покришіть.
Половину вершкового масла розтопіть на пательні, додайте олію, обсмажуйте цибулю до прозорості на мінімальному вогні, додайте гриби, смажте кілька хвилин до золотистого кольору, покладіть часник і рис, готуйте ще 1 хвилину. Посоліть.
Влийте ½ склянки води. Не накривайте кришкою та тримайте на вогні до готовності рису. Постійно додавайте воду маленькими порціями та іноді помішуйте.
Коли рис приготується, уся вода повинна повністю википіти. Додайте решту вершкового масла та перемішайте. Накрийте кришкою та облиште на 5 хвилин.
Додайте чорний перець і притрусіть подрібненою зеленню петрушки.