Свіжі помідори промивають у холодній воді, вирізують денця і видаляють сік та зерна.
М'ясо варять, пропускають через м'ясорубку, заправляють підсмаженою цибулею, сіллю і меленим перцем, додають зварений рис і цією начинкою фарширують підготовлені помідори. Зверху начинку посипають сухарями, збризкують розтопленим вершковим маслом і запікають у духовці.
Подаючи на стіл, помідори поливають томатно-сметанною підливою. Приготування підливи. Злегка підсмажене борошно розводять м'ясним бульйоном, кладуть сметану, злегка підсмажений томат та лавровий лист, розмішують, доводять до кипіння, солять і проціджують.
На 500 г яловичини — 750 г помідорів, 2 ст. ложки рису, І цибулину, І чайну ложку сухарів, 1 ст. ложку вершкового масла. Для підливи — по 2 чайних ложки пшеничного борошна і вершкового масла, 3 ст. ложки сметани, І ст. ложку томату-пюре, 1 лавровий листок, 1,5 склянки м'ясного бульйону.