З просіяного борошна замішують на воді, додаючи яйця, масло, сіль на смак, не дуже густе тісто, відбивають його об пиріжкову дошку або кришку стола доти, поки в тісті не з'являться пухирці. Тісто загортають в мокру серветку і тримають його 2 години на холоді. Після цього тісто розкачують на кружки завтовшки в 3—5 мм, дають трохи підсохнути, на середину кружка гіркою кладуть дрібно посічені яблука кращого сорту, посипають сухарями і згортають тісто трубкою. Вертуни кладуть на добре змащений жиром лист, ставлять в жарку духовку, під час випікання обливають жиром.
На З склянки борошна — 1 яйце, 1 чайну ложку масла, сіль, 0,25 склянки сухарів, 800 г яблук.