Жовтки розтирають з цукром, додають корицю й гвоздику і розтирають до утворення однорідної маси. Потім додають просіяне борошно з житнього черствого хліба і пшеничне борошно. Всю масу змішують протягом 1 години рухами в один бік, після чого додають білки, збиті в піну. Виливають в дві паперові форми однакової величини, змащені свіжим маслом і обсипані сухарями, і ставлять в духовку з помірною температурою. Готові соложеники виймають з форми, один із них змащують зверху варенням і накладають на нього другий, поливаючи зверху сиропом на смак.
На 3/4 склянки борошна із житніх сухарів і 1/3 склянки пшеничного борошна — 30 жовтків, 3 чайних ложки кориці, 50 гвоздичок, 30 білків, 600 г цукру.