Дріжджі розводять у теплому молоці, додають теплі вершки, яйця, цукор, все добре розмішують, всипають поступово борошно, замішують тісто і ставлять у тепле місце, щоб підійшло. Як тісто зійде, з нього роблять невеличкі булочки, кладуть їх на змащений лист, коли булочки на листі знову підійдуть, їх змащують яйцем і випікають.
На 5 склянок борошна — 1,5 склянки вершків, 25 г дріжджів, 2 яйця, 0,5 склянки цукру, 0,25 склянки молока.
СУХАРІ ПОЛТАВСЬКІ
Масло добре розтирають, додають жовтки або яйця, кисле молоко, розведені в молоці дріжджі і замішують половину борошна. Коли тісто підійде, його добре підбивають, кладуть сіль, 0,5 склянки цукру, решту борошна, замішують круте тісто і ставлять в тепле місце, щоб підійшло.
Як тільки тісто підійде, з нього роблять маленькі круглі булочки і кладуть на змащений лист. Коли булочки на листі підійдуть, їх змащують розведеними з водою жовтками і ставлять в духовку випікатись. Після остигання їх розрізують гострим ножем на скибки і кладуть в духовку для підсушування.
На 6 склянок борошна — 100 г масла, 7— 8 жовтків або З—4 яйця, 2 склянки кислого молока, 30 г дріжджів, 0,5 склянки цукру, солі.