2 кг огірків, 20 г часнику, 10—15 г кореня хрону, 2 зонтики кропу, листки хрону й чорної смородини, 5 г дубової кори
Для розсолу: 1 л води, 60 г солі
Огірки замочити на кілька годин. На дно банок, ошпарених окропом, покласти листки чорної смородини, нарізаний корінь хрону, часник, зонтики кропу, дубову кору. Наповнити банку огірками, накрити листком хрону. Для розсолу довести до кипіння воду із сіллю, остудити. Влити холодний розсіл у банки, накрити їх марлею і поставити на тацю. Залишити для шумування на 2—3 дні за кімнатної температури. За цей час огірки змінять колір й набудуть характерного смаку. Злити з огірків розсіл в окрему ємність. Залити банки з огірками окропом, залишити на 2—3 хв і повторити процедуру. Злитий розсіл довести до кипіння, влити в банки, закрутити, перевернути й остудити.