1,5 кг дрібних патисонів, 20 г часнику, 20 г свіжого гострого перцю, зонтики кропу, листки хрону
Для маринаду: 1 л води, 60 г солі, 50 г цукру, 50 мл 9 %-ного оцту, 10—15 горошин чорного перцю
Патисони вимити, бланшувати в окропі 5 хв. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою. На дно підготовлених банок покласти часник, нарізаний кільцями гострий перець, зонтики кропу й листки хрону. Викласти патисони, залити окропом і залишити на 10 хв. Потім воду злити й використати для приготування маринаду. Додати в неї сіль, цукор, чорний перець, довести до кипіння. Влити оцет і зняти з вогню. Залити патисони гарячим маринадом. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.