1 кг червонокачанної капусти, 20 г солі, 2—3 лаврових листки, 4—6 горошин чорного перцю, 4—6 бутонів гвоздики
Для маринаду: 1 л води, 20 г солі, 40 г цукру, 200 мл 9 %-ного оцту
Капустину очистити від верхніх листків, видалити качан і нарізати. Посипати сіллю, перемішати, залишити на 2 год. Потім викласти в стерилізовані банки, додати спеції, ущільнити. Для маринаду довести до кипіння воду із сіллю й цукром, влити оцет. Коли суміш закипить, зняти з вогню. Залити капусту гарячим маринадом і стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 15 хв, 1 л — 20 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.