1 кг червонокачанної капусти, 250—300 г слив, 2—3 бутони гвоздики, 3—4 горошини духмяного перцю, щіпка меленої кориці
Для маринаду: 1 л води, 80 г солі, 200 г цукру, 200 мл 9 %-ного оцту
Червонокачанну капусту нашаткувати, бланшувати в окропі 1 хв, потім промити холодною водою. Зі слив видалити кісточки, нарізати навпіл або на чверті, обдати окропом. Для маринаду довести до кипіння воду із сіллю й цукром, влити оцет. Коли закипить, зняти з вогню. Влити трохи маринаду в банку. Укласти шарами капусту й сливи, додати спеції, залити маринадом доверху. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 12 хв, 1 л — 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.