З червоноголовкової капусти можна приготувати смачний маринад. Для цього використовують свіжі, щільні головки, обчищають їх від покривного листя, вирізають качан і шинкують або нарізають квадратними кусочками розміром 2—3 см. Кусочки капусти перемішують з сіллю (на 1 кг капусти 20 г солі) в емальованому або алюмінієвому тазу і залишають на 2 год. При цьому капуста частково просолюється, з неї видаляється сік, і вона стає менш щільною, що полегшує дальше укладання її у банки.
На дно банки кладуть 2—3 горошини перцю запашного 1 стільки ж гіркого і гвоздики, трошки кориці і лавровий лист.
При укладанні в банки капусту добре утрамбовують і потім заливають гарячою маринадною заливкою.
Для приготування маринадної заливки потрібно на 1 л води, г: солі — 20, цукру — 40, оцту 6 % -ного — 300.
Залиті маринадною заливкою банки накривають лакованими кришками і стерилізують при температурі 85 °С: банки місткістю 0,5 л — 20 хв, 1,0 л—З0 хв, 3-літрові бутилі — 45 хв.