1,5 кг сироїжок, 80 г солі, 30 г часнику, по 20 г зелені кропу й петрушки, 2 листки хрону, 3—4 г меленого чорного перцю
Сироїжки очистити, ретельно промити. Викласти в підсолений окріп (20 г солі на 1 л води) і варити 15—20 хв, знімаючи піну. Потім відкинути на друшляк, дати рідині стекти. На дно ємності покласти листок хрону. Зверху викласти сироїжки шапками вниз, посипаючи сіллю, перцем, подрібненим часником і зеленню. Накрити листком хрону, поставити гніт. Тримати в прохолодному місці 20—30 днів. Гриби мають бути повністю покриті розсолом. Якщо розсолу недостатньо, збільшити масу гніта або долити свіжоприготовлений розсіл (40 г солі на 1 л води).