Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Джем сливовий
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы ходить в гости?
Всего ответов: 243


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 14:47
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Жиры (липиды)
Как бороться с депрессией?
Ученые узнали, что нужно есть на первом свидании, чтобы продолжить отношения
5 апреля - международный день супа


Джем сливовий


Плоди сливи сортують, видаляють плодоніжки, розрізають на половинки і видаляють кісточки.

Половинки слив бланшують у воді, кількість якої становить 10— 15% від маси плодів, при температурі 80—85 °С протягом 5 хв, потім бланшовані плоди занурюють у гарячий (98 °С) сорбітний або сорбітно-ксилітовий сироп 70 %-ної концентрації (730 г сорбіту або 365 г сорбіту і 365 г ксиліту і 270 г води) і витримують у ньому протягом 45— 60 хв. Для варіння сиропу використовують бланшувальну воду, спочатку процідивши її.

Після вистоювання плоди варять до готовності. Коли джем стає густим, до нього додають лимонну кислоту з розрахунку 0,5—0,8 г на 1 кг готового джему. 0,8 г лимонної кислоти беруть у тому разі, коли сливи для приготування джему дуже солодкі.

На 1 кг плодів витрачають 900 г сорбіту або 450 г сорбіту і 450 г ксиліту.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: диабет




Категория: Заготовки | Добавлено 26.08.2015
Просмотров: 558 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Джем сливовий"

Джем

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика