Пшеничний хліб нарізують, квадратними шматочками завтовшки в 1 см, підсмажують у маслі і кладуть на лист. Зверху потапців кладуть нарізані кружальцями помідори, посипають їх тертим твердим сиром і ставлять в духовку зарум'янитись.
На 500 г пшеничного хліба — 600 г помідорів, 35 г твердого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла.
ПОТАПЦІ З САЛОМ
Скоринку житнього хліба натирають часником і нарізують на хліборізці шматочками завтовшки 1 см. Сало, нарізують дрібними кубиками і підсмажують на сковороді до рум'яного кольору.
На сковороду з топленим салом кладуть підготовлені шматочки хліба, підсмажують з обох боків до коричневого кольору.
Подають разом з кусочками підсмаженого сала.
На 0,5 кг житнього хліба — 100 г сала, 1 зубок часнику.