Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Шпинат з потапцями
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы следите за своим весом?
Всего ответов: 235


Приветствую Вас, Гость · RSS 22.11.2024, 08:33
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Закуски

Поиск

Шесть самых вредных пищевых продуктов
Миндаль - лучшее природное средство в борьбе с гриппом и сезонной простудой
Черника избавит от ожирения, гипертонии и диабета
Дети, подвергающиеся физическому насилию, в зрелом возрасте чаще других болеют раком


Шпинат з потапцями
Шпинат обчищають, промивають, відварюють, відціджують і протирають крізь сито. Підсушене борошно розтирають з вершковим маслом, вливають поступово кипляче молоко і кладуть протертий шпинат. Потім додають цукор, сіль і дають закипіти.

При подачі на стіл зверху на шпинат кладуть розрізані навпіл круто зварені яйця, а збоку — потапці. Потапці приготовляють так само, як і для страви «Протертий горошок з потапцями».

СІЧЕНИКИ З ШПИНАТУ

Свіжий шпинат після обчищання й промивання дрібно нарізують, заливають кип'яченим молоком і тушкують 15— 20 хвилин, потім додають підсушені манні крупи і тушкують до готовності. Масу, що остигла, пропускають крізь м'ясорубку з густою решіткою, змішують з сирими яйцями і сіллю, розділяють по 2 січеники на порцію, обкачують у сухарях і смажать.

При подачі на стіл січеники поливають молочною підливою, яку приготовляють так само, як і для страви «Горошок зелений з цвітною капустою».

На 1 кг шпинату — 0,5 склянки манних крупів, 2 яйця, З ст. ложки вершкового масла, 0,5 склянки молока, 3 ст. ложки сухарів. Для підливи 0,5 л молока, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 0,5 чайної ложки цукру.

БАБКА З ШПИНАТУ

Промитий шпинат тушкують з невеликою кількістю води, протирають крізь сито, додають розмочений в молоці віджатий і розтертий разом з сирими жовтками і цукром пшеничнй хліб, сіль, розігріте масло, все разом добре змішують.

Приготовлену масу змішують із збитими білками, викладають у змащений жиром і посиланий сухарями сотейник і запікають в духовці протягом 1 години. При подачі на стіл бабку нарізують порціонними шматками і поливають розігрітим вершковим маслом.

На 500 г шпинату — 250 г пшеничного хліба, 1 склянку молока, 3 яйця, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку сухарів, 2 чайні ложки цукру, 1 ст. ложку вершкового масла для поливання при подачі на стіл.

Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: сиченики, бабка, шпинат, потапци




Категория: Закуски | Добавлено 26.08.2014
Просмотров: 1244 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Шпинат з потапцями"

Шпинат

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика