Великі куски м'яса солять і смажать до рум'яного кольору разом з посіченими коренями моркви, петрушки та цибулею. На дно каструлі кладуть дрібно порубані кістки, нарізані ошпарені нирки, лавровий лист, перець, смажене м'ясо, вливають склянку води або бульйону, ставлять у духовку і тушкують до готовності.
Готову душенину нарізують кусочками (по 2—3 шт. на порцію), поливають соком, в якому тушкувалось м'ясо, зверху кладуть кусочки нирок і посипають зеленню петрушки.
Душенину подають зі смаженою картоплею.
На 1 кг яловичини — 200 г нирок, 2 ст. ложки вершкового масла, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, З горошини чорного перцю, 1 лавровий листок.