Нирки яловичі — 181 або нирки телячі, або баранячі, або свинячі —151, картопля — 145, морква —31, цибуля ріпчаста — 30. петрушка (корінь) — 13, маргарин столовий — 13, огірки солоні — 58, часник — 1,0, маса готових нирок — 75, маса соусу і овочів — 225. Вихід — 300.
Варені яловичі або сирі баранячі, телячі і свинячі нирки нарізати скибочками і обсмажити. Солоні огірки обчистити, нарізати скибочками І припустити, картоплю, нарізану часточками або кубиками, обсмажити. Моркву, петрушку, ріпчасту цибулю, нарізані часточками, зпасерувати з додаванням томатного пюре. Пасеровані овочі з'єднати з припущеними огірками, тушкувати 10—15 хв, ввести розведену борошняну пасеровку, покласти обсмажені нирки, картоплю, перець горошком і тушкувати 20—25 хв. За 5 хв до закінчення тушкування додати лавровий лист і сіль. Перед подаванням у баранчик або порціонну сковороду покласти тушковані нирки разом з овочами і соусом, посипати дрібно посіченим часником і зеленню. Якщо страву готують у великій кількості, то картоплю при тушкуванні не кладуть, а використовують її як гарнір.
Нирки, смажені у соусі
Нирки яловичі— 181 або баранячі, або свинячі, або телячі — 151, маргарин столовий — 7, маса готових нирок — 75, гарнір — 150, соус — 75. Вихід — 300.
Підготовлені сирі свинячі, баранячі, телячі нирки, яловичі (попередньо відварені) нарізати скибочками або кружальцями, посипати сіллю і перцем, покласти на розігріту з жиром сковороду і смажити 5—6 хв, залити соусом червоним, цибулевим, томатним або сметанним і довести до кипіння.
Перед подаванням у баранчик або порціонну сковороду покласти смажену картоплю або розсипчасту кашу, поряд — нирки і посипати подрібненою зеленню.