Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Страви з печінки
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 09:25
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Вторые блюда

Поиск

Ученые открыли новую зависимость между массой тела и сердечно-сосудистыми заболеваниями
Как не заболеть гастритом и алкоголизмом?
Ученые рассказали новое о пользе томатов
Таблица содержания пуринов в некоторых продуктах


Страви з печінки
Печінка, смажена з жиром або цибулею

Печінка яловича — 127 або бараняча, або свиняча, або теляча — 119, борошно пшеничне — 5, маса напівфабрикату—110, жир тваринний топлений харчовий — 10; маса смаженої печінки — 75, гарнір — 150, масло вершкове або маргарин столовий — 5 або цибуля, смажена у фритюрі — 15. Вихід— 230/240.

Печінку нарізати по 1—2 куски на порцію (свинячу печінку необхідно бланшувати), посипати сіллю, перцем, запанірувати в борошні і смажити з обох боків до готовності. Печінку не рекомендується пересмажувати, оскільки вона стане твердою.

Перед подаванням на порціонне блюдо або тарілку покласти смажену або відварну картоплю або картопляне пюре, або кашу розсипчасту, поряд — печінку, полити її розтопленим маслом, зверху можна покласти смажену цибулю.

Печінка по-строгановському

Печінка яловича — 133 або бараняча, або свиняча, або теляча — 125, жир тваринний топлений харчовий — 10, маса готової печінки — 75; соус — 75, томатне пюре — 8, соус Южний — 4, гарнір — 150. Вихід —312.

Підготовлену печінку нарізати брусочками 3—4 см завдовжки і масою 5—7 г, обсмажити, помішуючи на добре розігрітій сковороді (шар печінки — 1-1,5 см) 3—4 хв, наприкінці смаження посолити. Потім залити соусом сметанним з цибулею, додати зпасероване томатне пюре, соус Південний, розмішати і довести до кипіння.

Перед подаванням печінку разом з соусом покласти у баранчик або порціонну сковороду, посипати подрібненою зеленню петрушки. Гарнір (картоплю смажену або відварну, картопляне пюре, макарони відварні) подати окремо або разом з печінкою.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: печенка




Категория: Вторые блюда | Добавлено 01.09.2015
Просмотров: 1228 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Страви з печінки"

Страви

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика