Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. КАПАМА
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 22.11.2024, 05:20
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Таблица калорийности хлеба, злаков, круп, бобовых и сухих завтраков
Образ жизни мало влияет на ее продолжительность.
Таблица калорийности сыров
Рыба - содержит полезные жирные кислоты и вредные токсины. Где компромисс?


КАПАМА
КАПАМА З ПОВИДЛОМ

Основна вимога до тіста для капами, щоб воно добре розтягувалось. Для цього найкраще тісто замісити на одному яйці і теплій воді, додаючи трохи солі, але без масла. Від масла тісто кришиться і рветься при розкачуванні. Замішене тісто сильно відбивають об кришку стола або пиріжкову дошку і ставлять на півгодини в тепле місце для визрівання. Тісто кладуть на посилану борошном серветку, розтягують спочатку пальцями, а потім розкачують до товщини цигаркового паперу. Після розкачування тісто залишають на 30— 40 хвилин, щоб підсохло. Щоб уникнути закальця тіста при випіканні, перш ніж покласти повидло або якийсь інший фарш, тісто зверху посипають тонким шаром тертої черствої булки, згортають рулоном і кладуть на широкий лист з допомогою серветки або рушника, бо при згортанні руками тонке тісто може порватися. Капаму випікають в гарячій духовці протягом 1 години. На 4 склянки борошна — 2 яйця, 2—З ст. ложки теплої води, сіль, 400 г повидла.

КАПАМА З ГОРІХАМИ І МЕДОМ

У просіяному борошні роблять заглиблення, вливають воду, яйця і замішують густе тісто. Тісто розкачують як найтонше по довжині листа завширшки 20— 25 см.

Очищені горіхи і солодкий мигдаль обливають окропом, очищають від шкірки, дрібно товчуть, доливаючи по кілька крапель води, змішують з трохи розведеним водою медом так, щоб маса була досить густою. Підготовленою масою змащують рівним шаром поверхню розкачаного тіста, згортають його рулоном, укладають на змащену сковороду у вигляді круга, мастять жиром, обсипають цукром і випікають в духовці. На 4 склянки борошна — 2 яйця, 400 г солодкого мигдалю, 800 г грецьких горіхів, 200 г меду, 50 г масла, 1/4 склянки води.

КАПАМА З ЯБЛУКАМИ ТА ІНШИМИ ФРУКТАМИ

Тісто для капами готують, як зазначено вище. Яблука кращих сортів обчищають і нарізують тонкими пластинками. Черешні або вишні звільняють від кісточок, а сливи після видалення кісточок розрізують на половинки. Підготовлені яблука змішують з цукром, корицею, розпареними родзинками, потім кладуть на розкачане змащене маслом і посилане тертою булкою тісто, збризкують вершковим маслом, згортають з допомогою серветки рулоном, кладуть на змащений лист і випікають в духовці 45 хвилин. Готові вироби посипають цукровою пудрою.

На 4 склянки борошна — 2 яйця, 2—3 ст. ложки теплої води, 500 г яблук, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки родзинок, 1 чайну ложку кориці, 1 ст. ложку масла.

КАПАМА З МАКОМ І МЕДОМ

Готують тісто так само, як і для капами з яблуками. Мак ошпарюють окропом і залишають на 2—3 хвилини, потім відкидають його на сито, дають стекти воді, пропускають крізь м'ясорубку або товчуть у ступці і заливають змішаним наполовину з цукром медом. Після цього додають трохи товченого гіркого мигдалю, добре вимішують, викладають на розкачане тісто, вирівнюють, згортають рулоном і укладають у вигляді круга на змащений вершковим маслом лист. Підготовлену капаму змащують яйцем, обсипають змішаним з корицею цукром і ставлять в духовку на 45 хвилин для випікання.

На 4 склянки борошна — 2 яйця, 2—З ст. ложки теплої води, 400 г маку, 100 г цукру, 100 г меду, 50 г мигдалю.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: Булка




Категория: Сладости | Добавлено 29.09.2014
Просмотров: 990 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "КАПАМА"

КАПАМА"

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика