Всипають в каструлю 2 склянки борошна, вливають туди 1 склянку теплого молока і розмішують. Розведені окремо в 1 ст. ложці теплого молока дріжджі розмішують і ставлять в тепле місце. Коли тісто підійде, в нього кладуть 1—2 яйця, сіль і вимішують, додаючи борошно, поки тісто не почне відставати від рук і каструлі. Після вимішування тісто ставлять знову в тепле місце, щоб воно підійшло.
Вишні очищають, посипають цукромпіском і дають постояти 1 годину. Після цього з вишень відціджують сік, прокип'ячу ють його і поливають ним готові мандрики.
Коли тісто підійде, його розкачують на тонкі коржики і кладуть на них вишні так, щоб не було вільного місця, але щоб і вишні не лежали одна на одній, посипають цукром, защипують краї і ставлять в духовку запікатись, накривши зверху папером. Вийнявши з духовки, посипають цукром. Подають на стіл з вишневим соком. До мандриків можна подавати також сметану.
На З склянки борошна — 1 — 2 яйця, 2 склянки молока, 15 г дріжджів, 600 г вишень, 200 г цукру.
МАНДРИКИ З КАПУСТОЮ
Готують дріжджове тісто і, коли воно підійде, роблять коржики, краї яких піднімають і защипують. Капусту дрібно шаткують, тушкують з маслом, цибулею, перцем і сіллю. Коли тісто коржиків підійде, на них кладуть охолоджену капусту, краї їх змащують яйцем, а капусту поливають маслом, в якому смажилась цибуля, і ставлять в гарячу духовку випікатись.
На 2,5 склянки борошна — 20 г дріжджів, 0,5 склянки молока, 1— 2 яйця, солі, 700 г свіжої капусти, 100 г цибулі, 50 г масла.